The Maze Runner

the_maze_runner_series_by_alyssxys-d995zam.jpg

Hoi!

Vandaag ga ik het hebben over The Maze Runner, van James Dashner.

The Maze Runner gaat over Thomas, die in een soort samenleving geplaatst wordt. Er leeft daar een groep kinderen, en ze worden afgesloten van de buitenwereld door middel van een doolhof. Elke dag gaat er een groep kinderen het doolhof in, om het op te lossen. Dat klinkt simpel, maar in het doolhof zitten monsters, Grievers, en het doolhof verandert elke nacht.

Het boek is origineel in het Engels, en ik heb de Engelse versie ook gelezen. Mijn broertje heeft de Nederlandse versie gekocht, maar die is echt veel minder leuk. De kinderen hebben namelijk hun eigen taalgebruik ontwikkeld, en in het Engels klinkt dat heel cool, maar in het Nederlands klinkt het drie keer nergens naar. Dus als je Engels kunt, zou ik je zeker aanraden om het boek in het Engels te lezen. Het is niet heel moeilijk, dus je hoeft niet uitzonderlijk goed in Engels te zijn.

Verder is dit boek zeker een aanrader. Het is een serie die bestaat uit 3 delen, dus dan moet je de andere twee delen eigenlijk ook even lezen: The Scorch Trials en The Death Cure. The Kill Order is een boek wat zich plaatsvindt vóór The Maze Runner, maar die vond ik minder leuk.

Veel leesplezier!

xx Boogeek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s